Bosch Tilburg werkt samen met bs De Boemerang

Het is best bijzonder als een echt bedrijf aan jouw groep vraagt om mee te denken over de oplossing voor een probleem. De leerlingen van Willemien van Huffelen, leerkracht van de plusgroep van basisschool De Boemerang, wilden deze uitdaging echter graag aangaan.

Op maandag 6 mei kwamen Tom de Koning en Dennis de Vries van het bedrijf BOSCH op bezoek in de groep om hun probleem aan de leerlingen voor te leggen. BOSCH in Tilburg maakt duwbanden voor de auto-industrie. Hier gaat een heel proces aan vooraf. Een van de machines in dit proces werkte echter niet optimaal. Er werd de leerlingen gevraagd om mee te denken in het vinden van een oplossing.

Helaas konden de leerlingen vanwege strenge veiligheidsvoorschriften niet zelf naar BOSCH om de machines te bekijken. Maar de uitleg en filmpjes van Dennis en Tom gaven de kinderen een inkijkje in het proces. Gedurende vier vervolgbijeenkomsten zijn de leerlingen in groepjes aan de slag gegaan met deze uitdaging. Zo konden zij in het Ontdekstation013 zien waar een duwband nou eigenlijk voor dient. Studenten van de opleiding Automotive hadden deze in samenwerking met BOSCH nagebouwd. In het technieklokaal van basisschool De Boemerang zijn de leerlingen vervolgens zelf aan de slag gegaan met hun oplossingen.

Op 24 juni was het zover en hebben de groepjes hun oplossingen gepresenteerd aan BOSCH. Dennis de Vries van BOSCH was verrast over de creativiteit en inventiviteit van de leerlingen. De volledige oplossing zat er niet tussen, maar BOSCH neemt de oplossingen van de leerlingen mee want er zaten wel hele goede ideeën bij!

In het schooljaar 2019-2020 kunnen meer leerlingen samen aan de slag met het bedrijfsleven in Tilburg en omgeving. Samen kunnen zij op zoek gaan naar creatieve oplossingen voor levensechte problemen!

Meer informatie via info@TechniekOntdekrijk.nl telefoonnummer (06)28968662 (Laudy Brouwer) of (06)30366526 (Annelies van Helvoort)