Professionaliseringstraject Mijn OntdekRijk

Mijn OntdekRijk is een digitale omgeving waarin leerkrachten basisonderwijs uitdagingen en activiteiten vinden die hen helpt de kerndoelen te verwezenlijken. Dit doe je bv door een W&T- uitdaging in plaats van je reken- of taalles aan te gaan, deze toe te voegen aan je WO-les of je creatieve aanbod er in te verwerken.

Kortom: Een uitdaging waarin vele doelen en vaardigheden aan bod komen. Door deze integratie van vakken en werken aan meerdere doelen tegelijk krijg je als leerkracht tijd!

In het begin zal het nog zoeken zijn, maar naarmate je meer op deze manier te werk gaat en je methode los durft te laten/anders durft vast te pakken (je werkt dan meer met leerlijnen en met dezelfde doelen als in de methode) gaat het tijd opleveren. Daarnaast zul je merken dat het wat doet met de kinderen in je groep. Veel wordt in context geplaatst en dus voor kinderen logischer, duidelijker en van henzelf. Ieder kind kan op zijn eigen wijze, afhankelijk van de onderwijsbehoefte aan de slag met W&T uitdagingen.

Om dit even allemaal voor je op een rijtje te zetten en je de nodige tools te geven om deze manier te gaan werken hebben we  3 bijeenkomsten behorende bij Mijn OntdekRijk. Deze bijeenkomsten duren 2,5 uur (incl pauze) en zijn kort, duidelijk, handelend en inspirerend. Samen met je team of jij als leerkracht(en) als vertegenwoordiger(s) van je school volg je deze bijeenkomsten en na afloop krijg je een inlogcode waarmee je in kunt loggen in Mijn OntdekRijk.

Als iemand van de school de bijeenkomsten heeft gevolgd kan het hele team inloggen in Mijn OntdekRijk, er van uitgaande dat je je ervaringen, opgedaan tijdens de bijeenkomsten, deelt met de rest van je team.

Inhoud  (globaal) van de bijeenkomsten:

1.     Ervaar wat de kinderen ook ervaren en ga de uitdaging aan. Ontdek Techniek OntdekRijk en wordt eigenaar van je eigen ontwikkeling

2.    Aandacht voor belangrijke leerkrachtvaardigheden bij W&T uitdagingen zoals: O&O leren, vragen stellen, kijken en luisteren naar kinderen, overzicht, ipv, ontdek meerdere doelen in 1 uitdaging, zien van de context, groepswerk/klassikale activiteit, ……

3.    Digitale omgeving en ruimte om samen uitdagingen voor te bereiden en snel in je groep aan de slag te kunnen.

Er zullen terugkom-momenten georganiseerd worden om te delen en te leren van en met elkaar.

Deze professionaliseringsbijeenkomsten kunnen zowel onder schooltijd, na schooltijd als ‘savonds plaats vinden.

Opgeven kan via de Ontwikkelacademie. Tzt krijg je daarvoor de link.

Vragen hierover stel je aan:
Annelies van Helvoort of Laudy Brouwer
info@techniekontdekrijk.nl
06-30366526 (Annelies)

De sessies worden 3 keer per schooljaar georganiseerd. Iedere sessie bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Alle tijden zijn inclusief pauze! Aanmelden voor een ronde kun je via https://www.ontwikkelacademie.nu/
Wil je met het hele team meedoen, dan spreken we de momenten samen af. Bel dan even!

Mijn OntdekRijk, is gratis voor scholen die vallen onder T-PrimaiR. Ben je niet aangesloten bij T-PrimaiR dan zijn er kosten aan verbonden. Neem dan even contact met ons op.