Aan deze OPSTOET wil je meedoen!!! ’T opstoetje 2021

Miniatuur Opstoetje: doe je mee?
Toch nog een beetje carnaval, dat zou leuk zijn voor jong en oud. Daarom is er in Tilburg ’T opstoetje 2021. Met dit idee van C.V. Tis Veur Mekoar maken we samen een kleine versie van d’n opstoet. Met Playmobil, hout, Lego, papier maché, K’nex en andere materialen maken we samen een vrolijke optocht die dwars door Ontdekstation013 gaat rijden.
Dat zetten we op film en zo kan iedereen thuis meegenieten van ’t Opstoetje 2021.

Kèk mar wegge sjouwt
Vorig jaar kon de optocht ook niet doorgaan dus maakte CV Tis Veur Mekoar al voor de grap een filmpje van een mini-opstoetje. Dit jaar gaan we voor ‘echte’ carnavalswagens met het thema ‘Kèk mar wegge sjouwt’. Doen jullie mee? Helemaal super als je met Playmobil figuren werkt (maatvoering), want die gebruiken we ook voor het publiek!

Ontdekstation013 maakt voorbeelden
We doen een oproep aan alle Tilburgers en Tilburgse basisscholen om een wagen(tje) te maken. Vanuit het Ontdekstation013 kunnen we je hierbij helpen. We gaan filmpjes maken met instructies om een simpele wagen te bouwen van bijvoorbeeld Lego, melkpakken of andere materialen. Daarnaast gaan we een workshop aanbieden waarin je met de basis voor een carnavalswagen terug naar school gaat. Vervolgens kun je met de leerlingen op school bedenken hoe je de wagen verder aankleedt. Een leuke, creatieve opdracht, die straks ook nog echt in ’T Opstoetje te zien is!

Opgeven voor 11 december a.s.
We zijn nu samen met de initiatiefnemers aan het inventariseren wie er willen meedoen.  Heb je interesse, stuur dan voor 11 december a.s. een mailtje aan opstoetje@iwayadvies.nl. Na aanmelding krijg je meer informatie over waar, wanneer en hoe je jullie inzending kunt aanleveren en hoe ’t Opstoetje van Kruikenstad 2021 er uit gaat zien.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Thomas Michielsen, Projectleider educatie van Ontdekstation013, via thomas@ontdekstation013.nl of mobiel 06 12 12 24 02.

Ons doel: Toch unnen Opstoet in 2021! Doet jouw school ook mee?

ALAAF!